Sunt omul care te susține în procesul descoperirii şi transformării de sine

Universul uman este cea mai fascinantă călătorie pentru mine. Să ascult, să înţeleg, să susţin oameni ca tine în procesul descoperirii şi transformării lor îmi este cea mai mare satisfacție.

Sunt Mihaela Nicolaescu şi sunt aici să te port către tine şi resursele tale interioare.

Abordarea terapeutică

Abordarea mea nu este despre a „repara” ceva. Nu e nimic defect sau greşit la tine. 

Prin procesul terapeutic te ajut să înțelegi cum dificultățile pe care le ai reprezintă modalități prin care te-ai adaptat la un mediu dificil, copleșitor, pentru a face față unor experiențe grele de viață. 

Mă fascinează neuroștiințele şi am o perspectivă holistică. Folosesc multiple instrumente şi tehnici terapeutice pentru a face posibile schimbarea şi creșterea ta interioara.

Repere profesionale

  • Psihoterapeut acreditat Colegiul Psihologilor din România 
  • Psiholog colaborator Clinica Hope Bucureşti (februarie 2020 – iulie 2021)
  • Autor și facilitator webinar “The power of boundaries”
  • Autor și facilitator workshop “Cum să spui nu copilului tău! Echilibrul dintre conectare şi limite”
  • Coordonator grupuri de Constelații ale intenției
  • Consilier dezvoltare personală acreditat COR 242324
  • Consilier vocational acreditat COR 242315
  • Formator acreditat COR 241205

Te ghidez pe drumul transformării interioare

Misiunea mea este să te ajut să obţii claritate privind cine eşti şi cine vrei să fii. Să-ţi fiu ghid şi sprijin pentru creştere şi schimbare.

Te ajut să depăşeşti blocajele şi dificultăţile, să-ţi cunoşti resursele şi să le foloseşti cu încredere în procesul către o viaţă împlinită, în acord cu tine.

În ce cred

Cred cu tărie că fiecare dintre noi posedă o capacitate mare de creștere și de schimbare. E nevoie doar de instrumente potrivite și un mediu în care să te simți susținut și acceptat și care să permită manifestarea acestei capacități. 

Compasiune

Tratez oameni, nu tulburări mentale. În ritmul fiecăruia şi cu blândețe.

Încredere

Beneficiezi de întreaga mea expertiză câștigată prin formări şi practică.

Impact

Schimbare profundă, de durată, nu doar o ameliorare a simptomelor.

Respect

Valorizez oamenii indiferent de sex, gen, etnie, religie, orientări şi credinţe.

Autenticitate

Cred în ceea ce fac şi aplic ceea ce fac. Inclusiv în viaţa mea de zi cu zi. 

Povestea mea

A-i asculta şi ajuta pe ceilalți îmi erau preocupări încă din copilărie. Oamenii se simțeau confortabil să împărtășească cu mine ce aveau pe suflet, iar mie îmi era drag să le creez spațiul pentru a face asta. 

Când am descoperit psihologia în liceu şi cărțile de specialitate, ceva a făcut click în mine. Așa m-am decis să urmez Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Mai târziu, am făcut o formare în coaching, urmată de certificarea ca formator, consilier vocational şi consilier de dezvoltare personală. Dorința de a ajuta oamenii să facă o schimbare de profunzime m-a îndreptat către psihoterapie. După formarea de bază şi multiple specializări, am obținut certificarea de psihoterapeut autonom.

Asta mi-a oferit un spectru larg de abilități, de la managementul stresului la tratarea anxietăţii, depresiei, doliului şi diferitelor tulburări de personalitate. 

Să devin terapeut a fost una din cele mai bune şi pline de sens decizii personale. Nu-mi pot imagina o cale profesională mai fascinantă şi mai satisfăcătoare. 

Pasiunea de a-i ajuta pe ceilalți să se cunoască şi să crească uman nu mă va părăsi niciodată.

Omul din spatele terapeutului

Îmi place să fiu cu şi printre ai mei, familie şi prieteni. Mă încarcă plimbările, filmele bune, şi romanele fantasy. Savurez mâncarea sănătoasă şi o cafea bună, organică. Mă bucură să învăţ lucruri noi despre lume.

Sunt pasionată de neuroștiințe, de cum funcționează creierul şi mintea, cum se dezvoltă ele prin contactul cu ceilalți şi cum interacţiunea socială ne conturează personalitatea.

Îmi regăsesc calmul prin meditaţie, conectare cu natura şi cu oamenii dragi. Săptămânal îmi dedic timp mie şi stării mele de bine. Doar aşa pot dărui altora ascultare, înțelegere, suport, blândețe, compasiune. 

Cred în echilibru. Fizic şi mental. În învățare şi creştere continuă.